Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 ciabatta voorgebakken, 250 g
- 1 zak spinazie 300 g
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 8 zwarte olijven zonder pit
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 3 eetlepel(s) parmezaanse kaas
- versgemalen zwarte peper
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Ciabatta afbakken volgens gebruiksaanwijzing.
- Spinazie in grove stukken snijden.
- Sjalotje en knoflook pellen en snipperen.
- Olijven fijn snijden. In wok of koekenpan olie verhitten en knoflook en sjalotje ca. 2 minuten
- fruiten.
- Olijven ca. 1 minuut meebakken.
- Spinazie, onder goed roeren, ca. 2 minuten meebakken.
- Van ciabatta 8 sneetjes snijden (rest wordt niet gebruikt).
- Beleggen met spinaziemengsel.
- Bestrooien met kaas en peper.
- Bruschetta nog ca. 3 minuten in oven bakken.
- Direct serveren.