Buffelmozzarella met pistou

AllerHande december 2003/ snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 zakje verse basilicum 15 g
  • 5-7 eetlepel olijfolie extra vierge
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 bol mozzarella kaas, buffel
  • 1 theelepel grof zeezout

Instructies

  • Knoflook pellen en in stukken snijden.
  • Pistou maken met keukenmachine of vijzel: knoflook met zoutkorrels fijnmalen of -stampen.
  • Basilicum (zonder steeltjes) toevoegen en geheel tot dikke pasta pureren of wrijven.
  • Olie druppelsgewijs toevoegen tot gladde, net vloeibare saus (= pistou) ontstaat.
  • Pistou op smaak brengen met peper.
  • Direct gebruiken of afdekken met plasticfolie en bij kamertemperatuur laten staan.
  • Mozzarella afgieten en 15 minuten op kamertemperatuur laten komen.
  • Bollen halveren en over vier borden verdelen.
  • Pistou erover druppelen en rond mozzarella eventueel wat grove peper strooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Voorgerechten
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch