Bulgur Met Amandelen

Bulgur Met Amandelen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kopDuru extra extra grove bulgur
  • 1 eetlepel(s) Olijfolie
  • 1 tl Boter
  • Blanke amandelen
  • 1 eetlepel(s) Krenten
  • 1 tl Zout
  • 2 koppen water Kokend

Instructies

  • Week de krenten 5 minuten in lauw water en giet ze af.
  • Verwarm de olie in een ruime pan en laat de amandelen al roerbakkend zachtjes roze kleuren.
  • Voeg de boter toe en laat dit smelten.
  • Voeg vervolgens de Duru coarse bulgur toe, de krenten, het zout en het kokende water en laat de bulgur zachtjes koken tot er puntjes zichtbaar zijn aan het oppervlak.
  • Laat 20 minuten rusten alvorens te serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Heeft u amandelen in de schil, laat deze dan een half uur weken in lauw water.
Daama kunt u de schil gemakkelijk verwijderen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst
Land van herkomst Turkije
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch