Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kopDuru extra extra grove bulgur
- 1 eetlepel(s) Olijfolie
- 1 tl Boter
- Blanke amandelen
- 1 eetlepel(s) Krenten
- 1 tl Zout
- 2 koppen water Kokend
Instructies
- Week de krenten 5 minuten in lauw water en giet ze af.
- Verwarm de olie in een ruime pan en laat de amandelen al roerbakkend zachtjes roze kleuren.
- Voeg de boter toe en laat dit smelten.
- Voeg vervolgens de Duru coarse bulgur toe, de krenten, het zout en het kokende water en laat de bulgur zachtjes koken tot er puntjes zichtbaar zijn aan het oppervlak.
- Laat 20 minuten rusten alvorens te serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heeft u amandelen in de schil, laat deze dan een half uur weken in lauw water.
Daama kunt u de schil gemakkelijk verwijderen.
Daama kunt u de schil gemakkelijk verwijderen.