Butaniko no dango
(een Japanse soep)
Ingrediënten
- 225 gram varkensgehakt
- ½ theelepel gember
- 2 eetlepels sojasaus
- 15 gram Somen-noedels
- 4 fijngesneden bosuitjes
- Voor de dashi:
- 2 liter water
- 20 gram konbu zeewier
- 20 gram gedroogde bonitovlokken
Instructies
- Breng het water in een pan met dikke bodem aan de kook.
- Voeg het zeewier toe en laat het 1-2 minuten zachtjes sudderen.
- Verwijder het zeewier en doe de bonitovlokken erin.
- Breng de bouillon weer aan de kook en haal de pan daarna van het vuur.
- Wacht tot de vlokken op de bodem van de pan zijn gezakt en zeef de
- bouillon dan door een linnen doek of fijne puntzeef.
- Vermeng het vlees en de gember en vorm er kleine ballen van.
- Doe de bouillon in de afgespoelde pan, voeg de sojasaus toe en breng de
- bouillon weer aan de kook.
- Voeg vervolgens de ballen toe en laat het geheel 5 minuten zacht sudderen.
- Voeg de noedels toe en laat de soep nog eens 5 minuten sudderen tot het
- vlees en de noedels gaar zijn.
- Voeg tot slot de uitjes toe en dien op.