Butaniko no dango

(een Japanse soep)
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 225 gram varkensgehakt
  • ½ theelepel gember
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 15 gram Somen-noedels
  • 4 fijngesneden bosuitjes
  • Voor de dashi:
  • 2 liter water
  • 20 gram konbu zeewier
  • 20 gram gedroogde bonitovlokken

Instructies

  • Breng het water in een pan met dikke bodem aan de kook.
  • Voeg het zeewier toe en laat het 1-2 minuten zachtjes sudderen.
  • Verwijder het zeewier en doe de bonitovlokken erin.
  • Breng de bouillon weer aan de kook en haal de pan daarna van het vuur.
  • Wacht tot de vlokken op de bodem van de pan zijn gezakt en zeef de
  • bouillon dan door een linnen doek of fijne puntzeef.
  • Vermeng het vlees en de gember en vorm er kleine ballen van.
  • Doe de bouillon in de afgespoelde pan, voeg de sojasaus toe en breng de
  • bouillon weer aan de kook.
  • Voeg vervolgens de ballen toe en laat het geheel 5 minuten zacht sudderen.
  • Voeg de noedels toe en laat de soep nog eens 5 minuten sudderen tot het
  • vlees en de noedels gaar zijn.
  • Voeg tot slot de uitjes toe en dien op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Japan