Cabillaud à la Flamand
Vlaamse kabeljauw
Equipment
Ingrediënten
- 4 moten kabeljauw
- 50 gram boter
- 1,5 liter droge witte wijn
- 4 sjalotjes
- 1 beschuit
- 1 citroen
- kervel bieslook
- zout
- peper
Instructies
- Zet de oven op 170 graden C,
- schil de sjalotjes en hak ze fijn.
- Was wat kervel en bieslook, hak die fijn, ongeveer een eetlepel van elk.
- Schil de citroen en snij die in plakjes.
- Beboter een ovenvaste schaal en leg hierin de moten vis, geef er zout en peper bij en schenk de wijn er bij.
- Leg er de schijfjes citroen op, de gehakte sjalot, de kruiden en een stukje boter.
- Schuif de schaal in de oven en laat ze daar 20 minuten.
- Verkruimel de beschuit.
- Leg de moten vis op een voorverwarmde schaal.
- Geef de beschuitkruimels bij het kookvocht, breng dit even aan de kook en meng alles goed.
- Schenk de saus over de vis en serveer meteen.