Cabillaud à la Flamand

Vlaamse kabeljauw
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 moten kabeljauw
  • 50 gram boter
  • 1,5 liter droge witte wijn
  • 4 sjalotjes
  • 1 beschuit
  • 1 citroen
  • kervel bieslook
  • zout
  • peper

Instructies

  • Zet de oven op 170 graden C,
  • schil de sjalotjes en hak ze fijn.
  • Was wat kervel en bieslook, hak die fijn, ongeveer een eetlepel van elk.
  • Schil de citroen en snij die in plakjes.
  • Beboter een ovenvaste schaal en leg hierin de moten vis, geef er zout en peper bij en schenk de wijn er bij.
  • Leg er de schijfjes citroen op, de gehakte sjalot, de kruiden en een stukje boter.
  • Schuif de schaal in de oven en laat ze daar 20 minuten.
  • Verkruimel de beschuit.
  • Leg de moten vis op een voorverwarmde schaal.
  • Geef de beschuitkruimels bij het kookvocht, breng dit even aan de kook en meng alles goed.
  • Schenk de saus over de vis en serveer meteen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst Frankrijk