Calzone met aubergine, paprika en zwarte olijven

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) slagroom
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 kleine gele paprika
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 klein ei losgeklopt
  • 2 eetlepel(s) pijnboompitten
  • 250 g bloem van harde tarwe
  • 10 g verse gist verkruimeld
  • 1 theelepel kristalsuiker fijne
  • 2 middelgrote rode uien in dunne ringen
  • 2 eetlepel(s) Parmezaanse kaas versgeraspte
  • 1 eetlepel(s) kappertjes afgespoeld en uitgelekt
  • 12 zwarte olijven zonder pit en kleingesneden
  • 1 middelgrote aubergine in blokjes van 2,5 x 2,5 cm

Instructies

  • Meng de bloem en 1 theelepel fijn zeezout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.
  • Los de gist op in 50 ml water op lichaamstemperatuur, schenk hem in het kuiltje en meng alles tot een deeg dat net samenhangt.
  • Kneed het deeg 10 minuten op een licht met bloem bestoven werkvlak.
  • Vorm er een bal van, leg die in een met olie ingevette kom, dek hem af met een vochtige theedoek en laat hem 1 uur rijzen.
  • Sla het deeg neer en kneed het nog eens 10 minuten op een licht met bloem bestoven werkvlak.
  • Doe het terug in de kom, dek het af en laat het opnieuw 1 uur rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Bestrooi de blokjes aubergine met zout, doe ze in een vergiet en laat ze 20 minuten uitlekken.
  • Rooster de paprika's 20 minuten.
  • Laat ze afkoelen, verwijder de schil, halveer ze, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Laat de oven aan staan.
  • Verhit de helft van de olie op laag vuur en bak de ui in 8 minuten al roerend goudbruin.
  • Voeg 3 eetlepels water, de suiker, kappertjes, pijnboompitten, olijven, paprikarepen en wat peper
  • en zout toe en meng alles goed.
  • Spoel de blokjes aubergine af en dep ze droog met keukenpapier.
  • Verhit de resterende olie op middelhoog vuur en bak de blokjes al roerend 6-7 minuten.
  • Breng ze op smaak met peper en zout en meng ze door het uimengsel.
  • Sla het deeg neer en kneed het 2-3 minuten op een licht met bloem bestoven werkvlak.
  • Rol het uit tot een ronde lap van 50 cm doorsnede en 5 mm dik.
  • Leg de groenten op een helft van het deeg, vouw de andere helft eroverheen en druk de naad stevig aan.
  • Meng het ei met de room en kaas en bestrijk de calzone ermee.
  • Leg de pizza op een licht ingevette bakplaat en bak hem 25 minuten.
  • Neem de pizza uit de oven en serveer hem onmiddellijk.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pizza
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch