Canadese erwtensoep

Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 kleine winterwortel
  • 300 gram krabbetjes
  • 150 gram doperwten diepvries
  • 100 gram ham in één dikke plak
  • 100 gram spliterwten
  • 400 gram gepelde tomaten
  • 1 bos(jes) bladselderij
  • dl runderbouillon
  • 1 eetlepel worcestershiresaus
  • 2 stengels bleekselderij
  • zout
  • peper

Instructies

  • Was de spliterwten, week ze met het zout 3-4 uur onder water en laat ze vervolgens in een zeef uitlekken.
  • Schil de winterwortel, was hem en snijd hem in dunne plakjes.
  • Pel de ui en snipper hem grof.
  • Trek de draden van de bleekselderij, was de stengels en snijd ze in stukjes.
  • Was de bladselderij, sla het uit en hak het grof, maar houd wat blaadjes achter voor de garnering.
  • Doe de uitgelekte erwten met de schoongemaakte groenten, de krabbetjes en de bouillon in een ovenvaste schaal (inhoud 2 liter) en breng het afgedekt in ± 15 minuten op vol vermogen aan de kook.
  • Schakel terug naar een kwart van het vermogen en laat de soep (afgedekt) 40-45 minuten trekken.
  • Roer de doperwten erdoor en laat de soep afgedekt 30 minuten staan.
  • Neem het vlees van het bot en pureer de soep met de gepelde tomaten, de worcestershiresaus en naar smaak zout en peper in een keukenmachine of blender.
  • Snijd de ham in kleine blokjes en doe die, samen met hetsoepvlees en de soep, terug in de omgespoelde schaal.
  • Verwarm de soep (afgedekt) nog 14-16 minuten op vol vermogen tot ze gloeiendheet is.
  • Garneer voor het serveren met enkele blaadjes selderij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Magnetron koken / Soep
Land van herkomst Canada