Cashewnotenpesto

AllerHande mei 2000
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 zakje verse koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 75 g gezouten cashewnoten
  • 50 g geraspte Parrano of oude Goudse
  • ½ deciliter olijfolie

Instructies

  • Koriander, inclusief steeltjes, fijn hakken.
  • Knoflook pellen en uitpersen.
  • In keukenmachine of vijzel cashewnoten fijnmalen of wrijven.
  • Koriander, knoflook en kaas toevoegen en geheel fijnmalen.
  • Zoveel olie toevoegen dat smeuïg mengsel ontstaat.

Notities / Tips / Wijnadvies

De pesto is in de koelkast enkele dagen houdbaar. Lekker op stokbrood, geroosterd brood, crostini, ciabatta met kipfilet en tomaat, door pasta, in kipgerechten en gerechten met tomaat.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Saus