Champignoncurry

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 bosuitjes
  • 500 gram kastanjechampignons
  • stukje verse gemberwortel
  • 3 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 ½ dl kokosmelk blik
  • zout
  • citroensap
  • verse koriander

Instructies

  • Snijd de bosuitjes in ringetjes. Maak de champignons schoon en halveer ze.
  • Schil de gemberwortel en hak deze fijn.
  • Verhit de olie in een pan met dikke bodem.
  • Fruit de uiringetjes en gemberwortel even aan en pers de knoflook erboven uit.
  • Voeg de kerriepoeder en de champignons toe en bak alles ± 8 minuten.
  • Schep het mengsel af en toe om.
  • Voeg de garam masala en de kokosmelk toe en breng het gerecht aan de kook.
  • Breng de curry op smaak met zout en citroensap en strooi er gehakte verse koriander over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch