Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 20 kastanjechampignons
- ¼ rode paprika
- 50 gram chorizo stukje
- ¼ zakje verse peterselie
- 1 theelepel bouillonpoeder
- ½ eetlepel(s) olijfolie
- 2 eetlepel(s) paneermeel
- 3 eetlepel(s) medium dry sherry
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C (gasoven stand 4).
- Veeg de champignons schoon en verwijder de steeltjes.
- Was de paprika en maak hem schoon.
- Hak de champignonsteeltjes, de paprika en de chorizo fijn in een hakmolen. Knip de peterselie fijn.
- Los in een kommetje de bouillonpoeder op in 3 eetlepels heet water.
- Verhit de olie in een koekenpan. Laat de chorizo ca. 2 minuten zachtjes bakken.
- Laat de champignonsteeltjes en de paprika ca. 3 minuten meebakken, en laat het vocht iets verdampen.
- Schep de peterselie erdoor.
- Vul de champignonhoedjes met het chorizomengsel.
- Druk het voorzichtig aan en zet de champignonhoedjes naast elkaar in de ovenschaal.
- Strooi het paneermeel erover.
- Schenk de bouillon en de sherry ertussen.
- Laat de champignonhoedjes in het midden van de oven in ca. 15 à 20 minuten bruin en gaar.
- Serveer de champignonhoedjes warm of lauwwarm.