Champignonhoedjes met chorizo
Aller Hande 1997
Ingrediënten
- 20 kastanjechampignons bakje á 250 g, AH,
- ¼ rode paprika
- 50 g chorizo stukje,
- ¼ zakje verse peterselie
- 1 theelepel bouillonpoeder
- ½ eetlepel(s) olijfolie,
- 2 eetlepel(s) paneermeel
- 3 eetlepel(s) medium dry sherry
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Champignons schoonvegen en steeltjes uit hoedjes draaien.
- Paprika schoonmaken en wassen.
- Champignonsteeltjes, paprika en chorizo heel fijn hakken.
- In kopje peterselie fijnknippen.
- In kommetje bouillonpoeder oplossen in 3 eetlepels heet water.
- In koekenpan olie verhitten.
- Chorizo ca. 2 minuten zachtjes bakken.
- Champignonsteeltjes en paprika ca. 3 minuten meebakken, vocht laten verdampen.
- Peterselie erdoor scheppen.
- Champignonhoedjes vullen met chorizomengsel.
- Aandrukken.
- Champignonhoedjes naast elkaar in ovenschaal zetten.
- Paneermeel erover strooien.
- Bouillon en sherry ertussen schenken.
- In midden van oven champignonhoedjes in ca. 15 á 20 minuten bruin en gaarbakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Champignonhoedjes warm of lauwwarm serveren.