Champignons in tomatensaus
Aller Hande 1997
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 1 bakje champignons fijn 500 gram,
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie,
- ½ deciliter droge witte wijn
- 11/2 theelepel kruidenbouillonpoeder
- ½ eetlepel Italiaanse keukenkruiden McCormick,
- ½ deciliter gezeefde tomaten
- versgemalen zwarte peper,
Instructies
- Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden.
- Ui pellen en fijnsnipperen.
- In pan olie zachtjes verhitten.
- Ui toevoegen.
- Knoflook pellen en erboven uitpersen.
- Ui en knoflook ca. 1 minuut zachtjes bakken.
- Champignons, wijn, bouillontablet en kruiden toevoegen en op hoog vuur in ca. 5 minuten zachtjes bakken.
- Gezeefde tomaten erdoor roeren en alles nog ca. 2 minuten zachtjes laten doorkoken.
- Op smaak brengen met peper.
- Champignons laten afkoelen.