Champignontaart

Champignontaart

Slank
Recept categorieënHartige taart / Hoofdgerechten
porties4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Deeg laten ontdooien.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Champignons schoonmaken, in plakjes snijden.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Quichevorm invetten met olie.
  • In koekenpan rest van olie verhitten.
  • Ui en champignons ca. 5 minuten bakken, vocht laten verdampen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Peterselie fijn knippen.
  • Eieren loskloppen, met crème fraîche en peterselie door champignons scheppen.
  • Quichevorm met deegplakjes bekleden en op enkele plaatsen met vork inprikken.
  • Champignonmengsel op deeg scheppen.
  • Taart in midden van oven in ca. 35 minuten gaar en goudbruin bakken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met ijsbergsla.