Champignontaart
Slank
Aantal porties: personen
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept
---------------------------------------------------------------------------------------------
Ingrediënten:
- 5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries (pak a 250 g))
- 2 bak champignons (à 250 g)
- 1 grote ui
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- zout
- peper
- 1 zakje verse peterselie (30 g)
- 4 eieren (middel groot)
- 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
Bereidingswijze:
- Deeg laten ontdooien.
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Champignons schoonmaken, in plakjes snijden.
- Ui pellen en snipperen.
- Quichevorm invetten met olie.
- In koekenpan rest van olie verhitten.
- Ui en champignons ca. 5 minuten bakken, vocht laten verdampen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Peterselie fijn knippen.
- Eieren loskloppen, met crème fraîche en peterselie door champignons scheppen.
- Quichevorm met deegplakjes bekleden en op enkele plaatsen met vork inprikken.
- Champignonmengsel op deeg scheppen.
- Taart in midden van oven in ca. 35 minuten gaar en goudbruin bakken.
Tips
Lekker met ijsbergsla.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept