Champignontaart

Champignontaart

Slank
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 plakjes deeg voor hartige taart diepvries (pak a 250 g)
  • 2 bak champignons à 250 g
  • 1 grote ui
  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • zout
  • peper
  • 1 zakje verse peterselie 30 g
  • 4 eieren middel groot
  • 1 bekertje crème fraîche 125 ml

Instructies

  • Deeg laten ontdooien.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Champignons schoonmaken, in plakjes snijden.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Quichevorm invetten met olie.
  • In koekenpan rest van olie verhitten.
  • Ui en champignons ca. 5 minuten bakken, vocht laten verdampen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Peterselie fijn knippen.
  • Eieren loskloppen, met crème fraîche en peterselie door champignons scheppen.
  • Quichevorm met deegplakjes bekleden en op enkele plaatsen met vork inprikken.
  • Champignonmengsel op deeg scheppen.
  • Taart in midden van oven in ca. 35 minuten gaar en goudbruin bakken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met ijsbergsla.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Hoofdgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch