Chinese mie met knoflooktofu

Chinese mie met knoflooktofu

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pakje Conimex Mix voor Chinese mie
  • 3 tomaten
  • 2 pakjes SoFine Tofu Wokreepjes mild pikant
  • 500 g doperwtjes diepvries
  • 4 teentjes knoflook
  • Conimex Wok Olie
  • 1 pak Conimex Chinese Eiermie
  • Conimex ketjap Manis

Instructies

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
  • Voeg de mie toe aan het kokende water en kook deze in ca. 4 minuten gaar.
  • Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Meng ondertussen de groentemix (uit het pakje) met 1 dl heet water, tenminste 10 minuten laten staan.
  • Pel en hak de knoflook fijn.
  • Snijd de tomaten in partjes.
  • Zet de wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de tofureepjes 3 minuten.
  • Wok de knoflook 1 minuut mee.
  • Wok vervolgens de partjes tomaat en doperwtjes (hoeven niet eerst te worden ontdooid) 7 minuten mee.
  • Roer de gewelde groentemix erdoor.
  • Voeg de mie en kruidenmix (uit het pakje) toe en wok nog 2 minuten.
  • Voeg ketjap naar smaak (2-4 eetlepels) toe.
  • Schep de Chinese Mie op borden of in kommen.

Voedingswaarden

Calories: 501 kcal | koolhydraten: 63 g | Protein: 21 g | Vet: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Mie / Vleesvervangers
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch