Chinese Soep Van Mie En Garnaalballetjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 liter visbouillon
  • 200 gram garnalen
  • 1 eetlepel(s) maïzena
  • 100 gram mie
  • 3 tenen knoflook geperste
  • ½ theelepel ve-tsin
  • ½ theelepel suiker
  • 2 eetlepel(s) selderie gehakte
  • zout
  • partjes citroen
  • sojasaus
  • peper

Instructies

  • Hak de garnalen fijn of draai ze door de vleesmolen.
  • Behandel de garnalen als vis uit het vorige recept maar maak de balletjes iets kleiner.
  • Voor de bereiding zie vorig recept.

Magnetron:

  • Eveneens opdienen met sojasaus en partjes citroen.
  • Halveer de hoeveelheden.
  • Breng de bouillon in een glazen litermaat afgedekt in 7-8 min. op 100% aan de kook.
  • Doe de balletjes en de mie erin en verwarm de soep afgedekt 2 min. op 70%.
  • Roer de selderie erdoor.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Magnetron koken / Mie / Soep / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Indonesië