Chinese visfilets

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 700 gram heekfilets
  • Bakje champignons
  • 1 stukje gemberwortel van 2cm
  • 6 bosuitjes
  • 2 eetlepels sojasaus
  • Olijfolie
  • 2 fijngehakte sjalotten
  • 1 teen fijngehakte teen knoflook
  • 4 eetlepels diepvries doperwten
  • 1 ½ theelepel aardappelmeel
  • 2 eetlepels sherry
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 theelepel suiker

Instructies

  • Snijd de champignons in plakjes .
  • Schil van de gemberwortel halen en wrijf deze in de vijzel tot puree(of fijnmaken in een keukenmachine).
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes en snijd de heekfilet in gelijke stukken.
  • Verhit in een wok of braadpan de sojaolie met olijfolie. Fruit hierin de sjalotjes, knoflook samen met de gemberwortelpuree glazig.
  • Voeg op een hoog vuur de stukken vis toe en roerbak deze snel in ca. 3 minuten lichtbruin en gaar.
  • Schep ze met een schuimspaan op een warme schaal en houd deze warm op een pan met heet water.
  • Voeg aan de bakolie de champignons, de bosuitjes en de diepvries erwten toe en stoof deze in 3 minuten op een laag vuur.
  • Roer aardappelmeel met de sherry, oestersaus en suiker tot een glad papje.
  • Voeg dit al roerende aan het groentemengsel toe en laat alles nog ca. 1 minuut zachtjes koken.
  • Giet de saus over de vis.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst China