Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 700 gram heekfilets
- Bakje champignons
- 1 stukje gemberwortel van 2cm
- 6 bosuitjes
- 2 eetlepels sojasaus
- Olijfolie
- 2 fijngehakte sjalotten
- 1 teen fijngehakte teen knoflook
- 4 eetlepels diepvries doperwten
- 1 ½ theelepel aardappelmeel
- 2 eetlepels sherry
- 2 eetlepels oestersaus
- 1 theelepel suiker
Instructies
- Snijd de champignons in plakjes .
- Schil van de gemberwortel halen en wrijf deze in de vijzel tot puree(of fijnmaken in een keukenmachine).
- Snijd de bosuitjes in ringetjes en snijd de heekfilet in gelijke stukken.
- Verhit in een wok of braadpan de sojaolie met olijfolie. Fruit hierin de sjalotjes, knoflook samen met de gemberwortelpuree glazig.
- Voeg op een hoog vuur de stukken vis toe en roerbak deze snel in ca. 3 minuten lichtbruin en gaar.
- Schep ze met een schuimspaan op een warme schaal en houd deze warm op een pan met heet water.
- Voeg aan de bakolie de champignons, de bosuitjes en de diepvries erwten toe en stoof deze in 3 minuten op een laag vuur.
- Roer aardappelmeel met de sherry, oestersaus en suiker tot een glad papje.
- Voeg dit al roerende aan het groentemengsel toe en laat alles nog ca. 1 minuut zachtjes koken.
- Giet de saus over de vis.