Chocoladeflensjes met sinaasappel
Aller Hande 1996
Ingrediënten
- 3 sinaasappels
- 3 eetlepels sinaasappellikeur slijter,
- 4 eetlepels poedersuiker
- 100 g bloem
- 1 eetlepel cacaopoeder
- zout
- 3 eieren
- ¼ liter volle chocolademelk
- 1 beker slagroom 250 ml,
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 zakje slagroomversteviger Baukje,
- 100 g boter of margarine
Instructies
- VOORBEREIDEN:
- 1 Sinaasappel goed schoonboenen onder koud stromend water en schil er dun afraspen.
- Boven kom alle sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees en partjes tussen vliesjes uitsnijden (hierbij sap opvangen).
- In steelpan opgevangen sinaasappelsap met geraspte sinaasappelschil, likeur en 2 eetlepels poedersuiker aan de kook brengen en ca. 1 minuut zachtjes laten koken.
- Sinaasappelpartjes in kom doen en warm sinaasappelvocht erover schenken.
- Laten afkoelen en ca. 1 uur laten staan.
- Intussen in kom bloem, cacaopoeder en snufje zout door elkaar mengen.
- Eieren erboven breken.
- Met handmixer eieren en helft van chocolademelk door bloem mengen tot glad beslag ontstaat.
- Vervolgens geleidelijk met mixer rest van chocolademelk erdoor kloppen.
- Beslag ca. 1 uur laten staan.
- Intussen in kom slagroom met vanillesuiker, slagroomversteviger en rest van poedersuiker stijfkloppen.
- Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
- BEREIDEN:
- In koekenpan boter smelten.
- Boter door beslag roeren.
- Koekenpan op hoog vuur goed heet laten worden.
- Met juslepel beetje beslag over panbodem uitschenken.
- Pan zo draaien dat beslag als flinterdun laagje over bodem wordt verdeeld.
- Flensje ca. 1 minuut bakken tot bovenkant droog is.
- Flensje keren en onderkant nog ca. 1/2 minuut bakken.
- Op bord laten glijden.
- Op zelfde manier nog 7 flensjes bakken.
- Flensjes -tweemaal dubbelvouwen en op vier borden leggen.
- Slagroom en sinaasappelpartjes ernaast scheppen.