kleine koekenpan met anti-aanbaklaag doorsnede ca. 18 cm
handmixer
Steelpan
kom
Koelkast
Ingrediënten
3sinaasappels
3eetlepelssinaasappellikeurslijter,
4eetlepelspoedersuiker
100gbloem
1eetlepelcacaopoeder
zout
3eieren
¼litervolle chocolademelk
1bekerslagroom250 ml,
2zakjes vanillesuiker
1zakjeslagroomverstevigerBaukje,
100gboter of margarine
Instructies
VOORBEREIDEN:
1 Sinaasappel goed schoonboenen onder koud stromend water en schil er dun afraspen.
Boven kom alle sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees en partjes tussen vliesjes uitsnijden (hierbij sap opvangen).
In steelpan opgevangen sinaasappelsap met geraspte sinaasappelschil, likeur en 2 eetlepels poedersuiker aan de kook brengen en ca. 1 minuut zachtjes laten koken.
Sinaasappelpartjes in kom doen en warm sinaasappelvocht erover schenken.
Laten afkoelen en ca. 1 uur laten staan.
Intussen in kom bloem, cacaopoeder en snufje zout door elkaar mengen.
Eieren erboven breken.
Met handmixer eieren en helft van chocolademelk door bloem mengen tot glad beslag ontstaat.
Vervolgens geleidelijk met mixer rest van chocolademelk erdoor kloppen.
Beslag ca. 1 uur laten staan.
Intussen in kom slagroom met vanillesuiker, slagroomversteviger en rest van poedersuiker stijfkloppen.
Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
BEREIDEN:
In koekenpan boter smelten.
Boter door beslag roeren.
Koekenpan op hoog vuur goed heet laten worden.
Met juslepel beetje beslag over panbodem uitschenken.
Pan zo draaien dat beslag als flinterdun laagje over bodem wordt verdeeld.
Flensje ca. 1 minuut bakken tot bovenkant droog is.
Flensje keren en onderkant nog ca. 1/2 minuut bakken.
Op bord laten glijden.
Op zelfde manier nog 7 flensjes bakken.
Flensjes -tweemaal dubbelvouwen en op vier borden leggen.