Chutney Van Kwetsen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg kwetsen
  • ½ liter azijn
  • 500 gram uien grote gesnipperd
  • 4 tenen knoflook gesnipperd
  • 6 theelepel djahé
  • 4 lomboks ontpitte
  • 500 gram bruine basterdsuiker
  • zout

Instructies

  • Was de kwetsen, snijd ze doormidden en verwijder de pitten.
  • Wrijf uien, knoflook, djahé met de fijngesneden lomboks en een beetje zout tot een brij.
  • Breng de azijn aan de kook met dit kruidenmengsel en voeg er, als dit kookt, de kwetsen en suiker aan toe.
  • Kook de massa op een zeer laag vuur (gebruik bij gas een onderzetplaatje) in tot de dikte van jam.
  • Blijf roeren.
  • Doe de massa in potten en pas afsluiten als ze afgekoeld zijn.
  • Minstens 6 weken bewaren voor gebruik.

Magnetron:

  • Voorbereiden zoals aangegeven.
  • Doe de azijn met de kruiden brij in een grote magnetronschaal en breng het afgedekt in 6 à 7 min. op 100% aan de kook.
  • Roer de kwetsen met de suiker erdoor en laat het onafgedekt 10 à 15 min. op 100% inkoken.
  • Verder afmaken zoals hierboven aangegeven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Magnetron koken
Land van herkomst Indonesië