Chutney Van Kwetsen 2

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg kwetsen
  • 5 dl azijn
  • 250 gram uien grote gesnipperde
  • 4 tenen knoflook gesnipperde
  • 4 theelepel djahé
  • 4 eetlepel(s) bakgember
  • 500 gram bruine basterdsuiker
  • 2 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder
  • 100 gram rozijnen
  • zout

Instructies

  • Was de kwetsen, snijd ze doormidden en verwijder de pitten.
  • Wrijf uien,knoflook, djahé, kaneel en kruidnagel met een beetje zout tot een brij.
  • Breng de azijn aan de kook met dit kruidenmengsel en voeg er, als dit kookt, de kwetsen en suiker aan toe en de rozijnen en de gehakte bakgember.
  • Kook de massa op een zeer laag vuur (gebruik bij gas een onderzetplaatje) in tot de dikte van jam.
  • Blijf roeren.
  • Doe de massa in potten en pas afsluiten als ze afgekoeld zijn.
  • Minstens 6 weken bewaren voor gebruik.

Magnetron:

  • Voorbereiden zoals aangegeven.
  • Doe de azijn met de kruidenbrij in een grote magnetronschaal en breng het afgedekt in 6 à 7 min. op 100% aan de kook.
  • Roer de kwetsen met de suiker, rozijnen en bakgember erdoor en laat het onafgedekt 10 à 15 min. op 100% inkoken.
  • Verder afmaken zoals hierboven aangegeven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Chutney kan ook gemaakt worden van andere tropische vruchten zoals mango, papaya kiwi, etc.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Magnetron koken
Land van herkomst Indonesië