Ciabattina met rucola

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g rucola
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel(s) olijfolie,
  • 2 eetlepel(s) gembersiroop
  • 10 plakjes kalkoenham vleeswaren,
  • 2 ciabattina's pak á 225 g, AH,
  • 4 eetlepel(s) ricotta á 250 g, Polenghi,
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • In pan ruim water aan de kook brengen.
  • Rucola in stukken van ca. 2 cm snijden, wassen en ca. 5 minuten in koud water laten staan.
  • Intussen tomaat inkruisen, onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud stromend water en ontvellen. Tomaat in vieren snijden en zaadjes verwijderen.
  • Vruchtvlees in reepjes snijden.
  • Rucola in vergiet laten uitlekken.
  • In hapjespan olie verhitten. 250 g Rucola en gembersiroop toevoegen en ca. 2 minuten al omscheppend bakken.
  • Rucola in vergiet doen en vocht eruit drukken.
  • Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • 2 Plakjes kalkoenham in reepjes snijden.

BEREIDEN:

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand. Intussen ciabattina's overdwars halveren.
  • Op grillplaat leggen en ca. 10 cm onder hete grill ca. 3 minuten roosteren, halverwege keren.
  • Broodjes uit oven nemen en beleggen rest van rucola.
  • Op elk broodje 2 plakjes kalkoenham leggen.
  • Gebakken rucolamengsel erop smeren. Broodjes diagonaal doorsnijden.
  • Driehoekjes iets schuin op elkaar op vier platte borden leggen.
  • Garneren met kalkoenreepjes.
  • Ricotta ernaast scheppen en bestrooien met peper.
  • Garneren met tomaatreepjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kalkoen / Voorgerechten