Ciabattina met rucola
Aller Hande 1996
Ingrediënten
- 300 g rucola
- 1 tomaat
- 1 eetlepel(s) olijfolie,
- 2 eetlepel(s) gembersiroop
- 10 plakjes kalkoenham vleeswaren,
- 2 ciabattina's pak á 225 g, AH,
- 4 eetlepel(s) ricotta á 250 g, Polenghi,
- versgemalen zwarte peper
Instructies
VOORBEREIDEN:
- In pan ruim water aan de kook brengen.
- Rucola in stukken van ca. 2 cm snijden, wassen en ca. 5 minuten in koud water laten staan.
- Intussen tomaat inkruisen, onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud stromend water en ontvellen. Tomaat in vieren snijden en zaadjes verwijderen.
- Vruchtvlees in reepjes snijden.
- Rucola in vergiet laten uitlekken.
- In hapjespan olie verhitten. 250 g Rucola en gembersiroop toevoegen en ca. 2 minuten al omscheppend bakken.
- Rucola in vergiet doen en vocht eruit drukken.
- Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
- 2 Plakjes kalkoenham in reepjes snijden.
BEREIDEN:
- Grill voorverwarmen op hoogste stand. Intussen ciabattina's overdwars halveren.
- Op grillplaat leggen en ca. 10 cm onder hete grill ca. 3 minuten roosteren, halverwege keren.
- Broodjes uit oven nemen en beleggen rest van rucola.
- Op elk broodje 2 plakjes kalkoenham leggen.
- Gebakken rucolamengsel erop smeren. Broodjes diagonaal doorsnijden.
- Driehoekjes iets schuin op elkaar op vier platte borden leggen.
- Garneren met kalkoenreepjes.
- Ricotta ernaast scheppen en bestrooien met peper.
- Garneren met tomaatreepjes.