Cipolle ripiene al peccorino
(uien gevuld met peccorino)
Ingrediënten
- 4 grote uien
- 1 scharrelei
- versgemalen zwarte peper
- 150 gram peccorino Italiaanse harde schapenkaas
- 2 takjes rozemarijn
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C of gasovenstand 3.
- Verwijder de worteltjes van de uien, zet de uien met schil op het rooster (boven een lekbak) en laat ze in de oven in ± 1 uur gaar worden.
- Laat de uien dan iets afkoelen.
- Klop in een kom het ei met peper los.
- Rasp de peccorino boven de kom en klop die door het ei.
- Ris de rozemarijnnaaldjes boven de kom van de takjes.
- Smijd met een kartelmes de kapjes van de uien af (laat het vocht eruit lopen) en hol de uien met een mesje tot ± 1 cm van de wand uit.
- Snijd de uienpulp klein en foer die door het ei-kaasmengsel.
- Vul de uien hiermee en zet de kapjes erop.
- Verwarm de oven voor op 150°C of gasovenstand 2 en laat de uien in de oven in ± 20 minuten warm worden.
- Serveer er ciabatta en veldsla bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip:
In plaats van peccorino kunt u ook Parmezaanse kaas gebruiken.
In plaats van peccorino kunt u ook Parmezaanse kaas gebruiken.