Cipolle ripiene al peccorino

(uien gevuld met peccorino)

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 grote uien
  • 1 scharrelei
  • versgemalen zwarte peper
  • 150 gram peccorino Italiaanse harde schapenkaas
  • 2 takjes rozemarijn

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C of gasovenstand 3.
  • Verwijder de worteltjes van de uien, zet de uien met schil op het rooster (boven een lekbak) en laat ze in de oven in ± 1 uur gaar worden.
  • Laat de uien dan iets afkoelen.
  • Klop in een kom het ei met peper los.
  • Rasp de peccorino boven de kom en klop die door het ei.
  • Ris de rozemarijnnaaldjes boven de kom van de takjes.
  • Smijd met een kartelmes de kapjes van de uien af (laat het vocht eruit lopen) en hol de uien met een mesje tot ± 1 cm van de wand uit.
  • Snijd de uienpulp klein en foer die door het ei-kaasmengsel.
  • Vul de uien hiermee en zet de kapjes erop.
  • Verwarm de oven voor op 150°C of gasovenstand 2 en laat de uien in de oven in ± 20 minuten warm worden.
  • Serveer er ciabatta en veldsla bij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip:
In plaats van peccorino kunt u ook Parmezaanse kaas gebruiken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Kaas / Voorgerechten
Land van herkomst Italië