Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Snij de haas in stukken.
- Schil de uitjes en snij ze in ringen.
- Doe de haas in een kom, geef er de uien bij, schenk er de wijn en de cognac over en laat 12 uur marineren.
- Ontpit de pruimen.
- Laat deze 12 uur wellen in koud water.
- Haal de stukken haas uit de marinade.
- Snij het spek in kleine brunoise.
- Smelt de boter in een pan, voeg de stukjes spek toe en sauteer deze even aan.
- Voeg dan de stukken haas toe en sauteer deze bruin.
- Geef er dan de marinade over, doe de deksel op de pan en laat 15 minuten koken.
- Haal dan de haas uit de pan, passeer de marinade en houd de uien apart.
- Doe de haas met de uien weer in de pan en geef er zout en peper over.
- Giet de pruimen af en voeg deze bij de haas.
- Voeg er dan de gepasseerde saus bij en laat op klein vuur 35 minuten zachtjes koken.
- Geef de hazepeper in een voorverwarmde dienschaal en serveer.