Cocktailtomaten gevuld met sardinentapenade

Boodschappen 12-2006
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 cocktailtomaten
  • zout
  • 2 blikjes sardines ca 120 g per stuk
  • 10 g groene olijven zonder pit
  • 2 eetlepel(s) kappertjes
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 2 - 3 eetlepel(s) olijfolie
  • ½ eetlepel(s) gehakte basilicum vers of diepvries
  • versgemalen zwarte peper
  • 75 g gemengde fijne bladsla

Instructies

  • Snij aan de bovenkant de kapjes van de tomaten.
  • Hol de tomaten uit.
  • Bestrooi de binnenkant met zout en zet ze omgekeerd op een bord.
  • Giet de sardines af en verwijder de graatjes.
  • Pureer de sardines, olijven, kappertjes, citroensap, olijfolie, basilicum en peper tot een dikke pasta.
  • Vul de tomaten met de tapenade.
  • Serveer op een schaal met de sla.

Notities / Tips / Wijnadvies

maak de tapenade iets pittiger door er 4 ansjovisfilets aan toe te voegen.

Varitietip:

vervang de sardines door 150 g feta en maak er zo een vegetarische tapenade van
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koude Hapjes / Vis