Cocktailtomaten gevuld met sardinentapenade
Boodschappen 12-2006
Ingrediënten
- 8 cocktailtomaten
- zout
- 2 blikjes sardines ca 120 g per stuk
- 10 g groene olijven zonder pit
- 2 eetlepel(s) kappertjes
- 1 eetlepel(s) citroensap
- 2 - 3 eetlepel(s) olijfolie
- ½ eetlepel(s) gehakte basilicum vers of diepvries
- versgemalen zwarte peper
- 75 g gemengde fijne bladsla
Instructies
- Snij aan de bovenkant de kapjes van de tomaten.
- Hol de tomaten uit.
- Bestrooi de binnenkant met zout en zet ze omgekeerd op een bord.
- Giet de sardines af en verwijder de graatjes.
- Pureer de sardines, olijven, kappertjes, citroensap, olijfolie, basilicum en peper tot een dikke pasta.
- Vul de tomaten met de tapenade.
- Serveer op een schaal met de sla.
Notities / Tips / Wijnadvies
maak de tapenade iets pittiger door er 4 ansjovisfilets aan toe te voegen.