Coquilles met geroerbakte groenten

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 16 coquilles
  • 4 eetlepel(s) olie
  • 2 stengels bleekselderij in stukjes van 2 cm gesneden
  • 1 winterwortel in reepjes gesneden
  • 1 rode paprika in reepjes gesneden
  • 100 g peulen
  • 2 bosuitjes schuin gesneden
  • 100 g shii-takes in 4-en gesneden
  • 8 baby maïskolven
  • 100 g kippenbouillon
  • 1 eetlepel(s) aardappelzetmeel aangemaakt met water
  • 3 eetlepel(s) sojasaus
  • 1 eetlepel(s) sesamolie
  • peper
  • zout

Instructies

  • 2 eetlepels olie verwarmen.
  • Bleekselderij en wortel toevoegen en even bakken.(± 1 minuut)
  • Paprika en babymaïs toevoegen en ± 1 minuut bakken.
  • Peulen en shiitaken toevoegen en ± 2 minuten bakken.
  • Afblussen met sojasaus, kippenbouillon en aan de kook brengen.
  • Zetmeel erdoor roeren, op smaak brengen met peper en zout en sesamolie toevoegen.
  • Afmaken met een bosuitje.
  • Rest olie in tefalpan verwarmen en coquilles snel om en om bakken (2 minuten).
  • Groenten in schaal doen en coquilles erover verdelen

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Roerbakken / Wokken / Vis / Zeevruchten