Snijd van de courgette in de lengte 18 dunne plakken en snijd de rest fijn.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bak de ui 5 minuten zachtjes in 1 eetlepel boter.
Vermeng de ui met de kappertjes, de eieren, het broodkruim, 1 theelepel marjolein, 2 1/2 eetlepel bieslook, het gehakt, zout en peper.
Verdeel het gehaktmengsel over de courgetteplakken en rol de plakken op.
Leg de tomaten in een hoge ronde ovenschaal met een doorsnee van 24 cm en strooi er de fijngesneden courgette, 1 theelepel marjolein en zout en peper over.
Smelt 2 eetlepels boter, roer de bloem erdoor en laat die 2 minuten garen.
Voeg de melk toe en roer tot een gladde saus.
Laat de saus 2 minuten koken en breng op smaak met zout en peper.
Roer er 50 gr Emmentaler door.
Leg de courgetterolletjes op de tomaat, schenk de saus erover en strooi er 50 gr Emmentaler over.
Bak het gerecht 45 minuten in het midden van de oven en bestrooi met 2 1/2 eetlepel bieslook.