Courgette palingtaart

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 225 g magere kwark
  • 5 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
  • 225 g tarwebloem
  • zout
  • peper
  • 2 courgettes grof geraspt
  • 100 g palingfilet in stukjes van 2 cm
  • 3 scharreleieren
  • dl slagroom

Instructies

  • Roer de kwark met 4 eetlepels van de olie door elkaar.
  • Voeg de bloem en ½ theelepel zout toe en kneed met koele hand tot een soepel deeg.
  • Bekleed een lage ingevette taartvorm (28 cm ø) met dit deeg.
  • Bak de courgette 3 minuten in de rest van de olie.
  • Klop de eieren met de slagroom en peper en zout naar smaak los.
  • Verdeel de courgette met de paling over de taart en schenk het eimengsel erop.
  • Bak de taart in ± 30 minuten in een voorverwarmde oven lichtbruin en gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip:

Klop 2 eetlepels fijngehakte dille door het eimengsel.

Wijnadvies:

Waterval, Sauvignon blanc/Semillion, wit, Zuid-Afrika
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Vis