Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Courgette palingtaart
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
225
g
magere kwark
▢
5
eetlepel(s)
olijfolie traditioneel
▢
225
g
tarwebloem
▢
zout
▢
peper
▢
2
courgettes
grof geraspt
▢
100
g
palingfilet
in stukjes van 2 cm
▢
3
scharreleieren
▢
1½
dl
slagroom
Instructies
Roer de kwark met 4 eetlepels van de olie door elkaar.
Voeg de bloem en ½ theelepel zout toe en kneed met koele hand tot een soepel deeg.
Bekleed een lage ingevette taartvorm (28 cm ø) met dit deeg.
Bak de courgette 3 minuten in de rest van de olie.
Klop de eieren met de slagroom en peper en zout naar smaak los.
Verdeel de courgette met de paling over de taart en schenk het eimengsel erop.
Bak de taart in ± 30 minuten in een voorverwarmde oven lichtbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip:
Klop 2 eetlepels fijngehakte dille door het eimengsel.
Wijnadvies:
Waterval, Sauvignon blanc/Semillion, wit, Zuid-Afrika
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Vis