Courgettegratin met crème fraîche

Aller Hande 1996
Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • zout
  • 2 kleine courgettes ca. 400 g,
  • 50 g rauwe ham vleeswaar,
  • 1 ei
  • 1 beker crème fraîche 125 ml,
  • peper
  • 1 theelepel salie
  • 50 g Pardanokaas geraspte zakje á 100 g,
  • 150 g tagliatelle groene á 500 g, Grand'ltalia,
  • ½ eetlepel(s) olie om in te vetten

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • In pan ruim water met 1 theelepel zout aan de kook brengen.
  • Courgettes wassen en in plakjes van ca. 1/2 cm dik snijden.
  • Courgetteplakjes in pan met water ca. 3 minuten zachtjes laten koken.
  • Courgette overdoen in vergiet, afspoelen onder koud stromend water en laten uitlekken.
  • Schaal invetten.
  • Ham in dunne reepjes snijden.
  • In kom ei loskloppen met crème fraîche, zout, peper en salie.
  • Ham en helft van kaas erdoor roeren.
  • Courgetteplakjes dakpansgewijs in schaal rangschikken.
  • Roommengsel erover verdelen.
  • Rest van kaas erover strooien.
  • In midden van oven schotel in ca. 15 è 20 minuten lichtbruin laten worden. Intussen in pan ruim water met zout aan de kook brengen.
  • Tagliatelle koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Tagliatelle afgieten en over twee borden verdelen.
  • Courgettegratin ernaast scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vlees