Couscoussalade met kalkoen 2
Ingrediënten
- 2 kalkoenschnitzels in dunne reepjes
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 400 g tuinerwtjes diepvries
- 1 citroen
- 3 sinaasappels
- 400 g couscous Marokkaans gekruid pak à 250 g, Lassie
- 100 g met piment gevulde olijven
- 2 rode uien in ringen
- 4 eetlepel(s) peterselie
- 3 eetlepel(s) munt
- versgemalen peper
- zout
Instructies
- Bestrijk de kalkoenreepjes met olie en bestrooi met zout en peper naar smaak.
- Bak ze in een koekenpan met antiaanbaklaag aan beide kanten bruin en gaar.
- Kook de erwtjes in water met zout 3 minuten.
- Boen de citroen schoon en rasp de schil dun af.
- Pers de vrucht uit.
- Schil de sinaasappel dik en snij de partjes tussen de vliezen uit.
- Vang het uitlekkende sap op.
- Bereid intussen de couscous vvolgens de aanwijzing op de verpakking.
- Schep de couscous met de sinaasappelpartjes, olijven, uien, sinaasappelsap, citroenrasp en sap, peterselie en munt door elkaar.
- Breng de couscous op smaak met peper en zout.
- Leg de kalkoenrepen erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Info:
couscous is een heerlijk product om in salades en warme gerechten te verwerken. Deze is zelfs al gekruid, daardoor krijgt de salade een heerlijke smaak zonder dat u daar zelf veel kruiden en specerijen aan toe hoeft te voegen.