Couscoussalade sinaasappel en rode ui

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g kalkoenfilet in dunne repen
  • 3 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • versgemalen peper
  • zout
  • 150 g haricots verts
  • 3 handsinaasappels
  • 275 g couscous Marokkaans Lassie
  • 100 g zwarte olijven zonder pit Del Dia
  • 2 rode uien in ringen
  • 1 citroen uitgeperst
  • 4 eetlepel(s) fijngehakte peterselie
  • 3 eetlepel(s) fijngehakte munt

Instructies

  • Bestrijk de kalkoenfilet dun met olie en bestrooi met peper en zout.
  • Kook de haricots verts 7 minuten in water met zout en spoel ze af onder koud stromend water.
  • Verhit een grillpan en gril de kalkoen tot hij bruin en gaar is.
  • Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliezen uit.
  • Vang het uitlekkende sap op.
  • Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schep de couscous met de kalkoen, de rest van de olie, de haricots verts, de sinaasappelpartjes, de olijven, de uien, het opgevangen sinaasappelsap, het citroensap, de peterselie en de munt door elkaar.
  • Breng de couscous op smaak met peper en zout.
  • Serveer de couscous lauwwarm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer bij deze couscoussalade eens een knoflookyoghurt gemaakt van 2 dl halfvolle yoghurt, 2 theelepels gemalen komijn, 1 theelepel gemalen koriander, peper en zout en 2 uitgeperste teentjes knoflook. Laat de yoghurt in minimaal 15 minuten op smaak komen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kalkoen / Salade