Crêpes à la Limbourgeoise
(flensjes op z'n Limburgs)
Ingrediënten
- 4 hartige flensjes
- 6 plakken gekookte ham
- 20 g bloem
- 1 eetlepel room
- 80 g geraspte kaas
- 1½ deciliter melk
- cayennepeper
- 1½ deciliter bier
- 2 ei
- 20 g boter
- paneermeel
- 12 asperges
- zout
- nootmuskaat
Instructies
- Maak hartige flensjes en gebruik als vocht een mengsel van melk en bier.
- Maak van de boter en bloem een witte roux.
- Voeg de melk toe zodat een dikke saus ontstaat.
- Breng op smaak met zout, nootmuskaat en wat cayennepeper.
- Meng de room met de eierdooiers.
- Voeg dit bij de saus.
- Verdeel de saus over 2 schaaltjes.
- Snij 2 plakken ham in dunne sliertjes van 4 cm lengte.
- Voeg deze bij het ene deel van de saus.
- Kook de asperges halfgaar (10 minuten).
- Neem nu een flensje en leg er een plak ham in.
- Geef er een beetje saus over.
- Ro het flensje op en leg ze in een beboterde braadslee.
- Doe evenzo met de overige flensjes.
- Schenk er nu de andere saus over.
- Bestroi met kaas en paneermeel.
- Leg er hier en daar ene klontje boter op.
- Laat de schaal in een oven van 200ºC 15 tot 20 minuten gratineren.