Crêpes à la Limbourgeoise

(flensjes op z'n Limburgs)
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 hartige flensjes
  • 6 plakken gekookte ham
  • 20 g bloem
  • 1 eetlepel room
  • 80 g geraspte kaas
  • deciliter melk
  • cayennepeper
  • deciliter bier
  • 2 ei
  • 20 g boter
  • paneermeel
  • 12 asperges
  • zout
  • nootmuskaat

Instructies

  • Maak hartige flensjes en gebruik als vocht een mengsel van melk en bier.
  • Maak van de boter en bloem een witte roux.
  • Voeg de melk toe zodat een dikke saus ontstaat.
  • Breng op smaak met zout, nootmuskaat en wat cayennepeper.
  • Meng de room met de eierdooiers.
  • Voeg dit bij de saus.
  • Verdeel de saus over 2 schaaltjes.
  • Snij 2 plakken ham in dunne sliertjes van 4 cm lengte.
  • Voeg deze bij het ene deel van de saus.
  • Kook de asperges halfgaar (10 minuten).
  • Neem nu een flensje en leg er een plak ham in.
  • Geef er een beetje saus over.
  • Ro het flensje op en leg ze in een beboterde braadslee.
  • Doe evenzo met de overige flensjes.
  • Schenk er nu de andere saus over.
  • Bestroi met kaas en paneermeel.
  • Leg er hier en daar ene klontje boter op.
  • Laat de schaal in een oven van 200ºC 15 tot 20 minuten gratineren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vlees
Land van herkomst Limburg / Nederland