Crépes meringuées (flensjes met eiwitschuim)
Ingrediënten
- 12 dunne flensjes
- 1 banaan
- 3 abrikozen
- 125 gram suiker
- 2 ei
- 1 appels
- 50 gram kersen
- 1 peer
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 gram abrikozenjam
Instructies
- Vervang in het flensjes beslag de helft van de melk door bier.
- Maak alle vruchten schoon en schil ze en snij ze in blokjes.
- Meng alles met abrikozenjam.
- Klop de eiwitten met de suiker en vanillesuiker au bain marie zeer stijf.
- Bak de flensjes.
- Garneer de flensjes met het vruchtenmengsel.
- Vouw ze dubbel.
- Spuit op de bovenkant met de spuitzak een garnering van eiwit.
- Zet de schaal met flensjes enkele minuten in een oven van 200°C.
- Laat de eiwitten kleur krijgen, maar niet te hard worden.