Crépes Mylène (flensjes Mylène)

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 dunne flensjes
  • 200 gram suiker
  • 2 sinaasappels
  • 1 borrelglaasje mirabellenbrandewijn
  • 100 gram amandelen
  • 50 gram boter
  • 3 peren
  • 1 citroen
  • 1 borrelglaasje cognac

Instructies

  • Vervang in het flensjesbeslag de melk door bier en voeg er de geraspte schil van ½ citroen toe.
  • Pers de sinaasappels en de citroen.
  • Smelt de boter en voeg suiker, sinaasappelsap, citroensap en glas cognac toe.
  • Breng op een zacht vuur aan de kook.
  • Laat zachtjes koken tot er een homogene saus is ontstaan.
  • Zet het vuur zo laag mogelijk en hou de saus warm.
  • Breng een pan water aan de kook.
  • Schil de peren en snij ze in vieren, verwijder de klokhuizen en snij de partjes in reepjes.
  • Pocheer die enkele minuten in het water.
  • Leg de geschaafde amandelen even onder de grill zodat ze wat kleur krijgen.
  • Bak de flensjes.
  • Leg er de hoeveelheid van ¼ peer in en rol ze op.
  • Leg de opgerolde flensjes in de saus, zodat deze een kans heeft om in te trekken.
  • Flambeer ze met de brandenwijn, bestrooi de gegrilde amandelen er over en serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Pannenkoeken