Vervang in het flensjesbeslag de melk door bier en voeg er de geraspte schil van ½ citroen toe.
Pers de sinaasappels en de citroen.
Smelt de boter en voeg suiker, sinaasappelsap, citroensap en glas cognac toe.
Breng op een zacht vuur aan de kook.
Laat zachtjes koken tot er een homogene saus is ontstaan.
Zet het vuur zo laag mogelijk en hou de saus warm.
Breng een pan water aan de kook.
Schil de peren en snij ze in vieren, verwijder de klokhuizen en snij de partjes in reepjes.
Pocheer die enkele minuten in het water.
Leg de geschaafde amandelen even onder de grill zodat ze wat kleur krijgen.
Bak de flensjes.
Leg er de hoeveelheid van ¼ peer in en rol ze op.
Leg de opgerolde flensjes in de saus, zodat deze een kans heeft om in te trekken.
Flambeer ze met de brandenwijn, bestrooi de gegrilde amandelen er over en serveer direct.