Crostini Met Rosbief En Confit Van De Rossa Di Tropea Ui
ECHT GEEN MOEILIJK RECEPT MAAR WEL EENTJE DIE DE WARME ZONNIGE SMAAK VAN ZUID ITALIE OP TAFEL ZET. HET BLIJFT LANG GOED, DUS MAAK METEEN MAAR GENOEG VOOR EEN VOLGENDE KEER. DE ROSSA DI TROPEA UIT CALABRIA IS EEN ZOETE RODE UI MET EEN VERFIJNDE SMAAK. JE KAN EVENWEL OOK EEN ANDERE SOORT RODE UI GEBRUIKEN. DE MARMALADE IS HEERLIJK BIJ ALLERLEI ANDERE GERECHTEN.
Ingrediënten
- 1 gesneden focaccia brood met rozemarijn
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 3 rode uien Rossa di Tropea in dunne plakjes gesneden
- 70 ml rode wijn
- 70 ml rode wijnazijn
- 35 gram grove rietsuiker
- 3 eetlepel(s) vaste honing of 50 ml vloeibare honing
- 400 gram rosbief
Instructies
- Verwarm de grill/oven voor op 200 graden C.
- Focaccia met rozemarijn is in sommige speciaalzaken kan en klaar te koop. Als alternatief kun je wat rozemarijn door de olijfolie mengen.
- Borstel de sneetjes brood met olijfolie en verdeel ze over een bakplaat.
- Bak de sneetjes onder een hete grill tot ze knapperig zijn, ongeveer 5 minuten.
- Doe de ui, wijn, azijn, bruine suiker en honing samen in een middelgrote steelpan.
- Breng het mengsel aan de kook en blijf 5 minuten roeren tot de suiker volledig is opgelost.
- Laat daarna een half uur zachtjes doorkoken op een laag vuur totdat de saus is ingedikt.
- Voeg eventueel nog wat suiker toe als de saus niet genoeg indikt.
- Schroei de rosbief rondom dicht en braad ongeveer 15-20 minuten.
- Neem het vlees uit de pan en laat het een kwartiertje uurtje rusten.
- Snij daarna de rosbief in dunne plakjes.
- Leg op elk sneetje facoccia een plakje rosbief en een flinke lepel marmallata.