Curry van Astrid Veltman

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • zie bereidingswijze

Instructies

  • Verwarm enkele eetlepels zonnebloemolie in een wok, doe daar 11/2 eetlepel
  • Thaise groene currypasta bij (bijvoorbeeld Mae Ploy brand curry paste, toko)
  • en meng het goed door elkaar.
  • Voeg de inhoud van een blik kokosmelk en, zodra die warm is, 250 gr
  • maïskipfilet in stukjes toe.
  • Laat het 10 minuten sudderen en voeg dan 1 eetlepel suiker, 1/2 eetlepel zout
  • en 2 eetlepels ketjap manis toe.
  • Doe een flinke, in blokjes gesneden aubergine bij het kokos-kipmengsel,
  • samen met 4 citroenblaadjes (zowel gedroogd als diepgevroren verkrijgbaar,
  • toko) en wat verse basilicum.
  • Laat de curry nog ± 15 minuten sudderen tot de aubergine gaar is.
  • Serveer er basmatirijst bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Gevogelte / Kip