Curry kokosgarnalen met spinazienoedels
Ingrediënten
- 500 gram gewassen spinazie
- Conimex Woksaus Curry Kokos
- 200 gram tomaat
- ½ pak (125 gram) Conimex Wok Noedels
- 2 teentjes knoflook
- Conimex Wok Olie
Instructies
- Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
- Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
- Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
- Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
- Pel en snijd ondertussen de knoflook in plakjes.
- Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
- Voeg een scheutje olie toe en roerbak de plakjes knoflook bruin.
- Voeg de spinazie toe en roerbak tot alle spinazie is geslonken.
- Roerbak de noedels 1 minuut mee en voeg dan naar smaak de woksaus toe (ca. 5 eetlepels).
- Schep alles nog een keer goed door elkaar.
- Haal de noedels uit de wok en houd ze warm.
- Maak de wok schoon en zet deze terug op het vuur.
- Laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de garnalen 5 minuten tot ze roze en gaar zijn.
- Voeg naar smaak de woksaus (ca. 4 eetlepels) toe.
- Schep de spinazienoedels erdoor en roerbak nog 1 minuut.
- Schep de warme spinazienoedels met garnalen in diepe borden of kommen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Zet Conimex Sojasaus en/of Ketjap op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen.
Variatietip: Vervang de rauwe garnalen door gekookte garnalen (verwarm deze 2 minuten in de wok met de woksaus). Voeg op het laatst 2 in ringen gesneden lente-uitjes toe aan de warme garnalen.