Curry van doperwtjes en champignons

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram doperwten
  • 500 gram champignons
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 tomaten
  • 1 theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel komijn
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • 1 eetlepel verse gemberwortel
  • verse korianderblaadjes
  • peper en zout

Instructies

  • Maak de champignons schoon en snijd ze in stukjes.
  • Dompel de tomaten even in kokend water, pel ze en hak ze in stukjes.
  • Fruit in een stoofpan de champignons, doperwten en komijn in olie of boter, ± 5
  • minuten.
  • Voeg de tomaten, kurkuma, gemalen koriander (koenjit), Chilipoeder en gember toe.
  • Breng het op smaak met peper en zout.
  • Zet het vuur lager en strooi er vlak voor het opdienen de versgemalen koriander over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Groenten
Land van herkomst India