Dadar Tahoe 2

omelet van tahoe uit Wonosobo
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • koekenpan met dikke bodem
  • deksel
  • magnetron

Ingrediënten

  • ½ blok tahoe
  • 2 eieren
  • 4 eetlepel(s) olie
  • 1 prei beetje dunne fijngehakt
  • 3 eetlepel(s) citroensap
  • 2 tenen knoflook geperste
  • 1 eetlepel(s) sambal oelek
  • 3 eetlepel(s) ketjap
  • ½ theelepel ve-tsin
  • peper
  • zout

Instructies

  • Verkruimel de tahoe, vermeng hem de uiterst fijngehakte prei, peper, zout, ve-tsin en losgeklopte eieren.
  • Bak hier in een koekenpan met dikke bodem een omelet van.
  • Keer hem om op een deksel en laat hem zachtjes met de ongebakken zijde naar onderen weer in de pan glijden en bak hem zachtjes lichtbruin en gaar.
  • Meng de ketjap door de sambal, voeg het citroensap toe en giet de saus over de omelet.

Magnetron:

  • Doe de olie in een glazen deksel (ø 24 cm) en verwarm deze onafgedekt ca. 2 min. op 100%.
  • Schenk het eimengsel erop en verwarm het onafgedekt 5 à 6 min. op 70%.
  • Schep halverwege de bereidingstijd de gestolde buitenkant naar binnen en de gestolde binnenkant naar buiten.
  • Serveer de omelet met de saus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vleesvervangers
Land van herkomst Indonesië