Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 24 dadels
- 150 gram geitenkaas
- 24 plakjes gerookt ontbijtspek niet gerold
Indien nodig:
- honing
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de dadels overlangs open en haal indien nodig de pit eruit.
- Vul de dadels met stukjes geitenkaas.
- Schep als de dadels van zichzelf niet erg zoet zijn een halve theelepel honing over elke dadel.
- Rol de gevulde dadels in de plakjes ontbijtspek.
- Doe de dadels in een ovenvaste schaal en zet ze ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven en serveer ze warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Verse dadels zijn lang houdbaar en zijn over het algemeen zoeter dan de dadels die verpakt in de supermarkt te koop zijn.
Honing is bij het gebruik van verse dadels dan ook meestal niet nodig.
Honing is bij het gebruik van verse dadels dan ook meestal niet nodig.