Dashi 2

Dashi II is een krachtiger bouillon, die wordt getrokken van de kombu en bonito die bij het bereiden van Dashi I zijn gebruikt. Dashi II wordt toegepast in stoofschotels, gekruide soepen en in miso soep, waarvoor een sterkere smaak is vereist.
Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1,7 liter koud water
  • kombu en bonito vlokken van Dashi I
  • 10-15 gram gedroogde bonitovlokken

Instructies

  • Doe de apart gehouden kombu en bonitovlokken met het koude water in
  • een grote pan en verwarm alles tot het kookpunt.
  • Draai de hittebron laag en laat de bouillon ± 20 minuten trekken, tot het
  • voor 1/3 gedeelte is ingekookt.
  • Voeg de gedroogde bonitovlokken toe en neem onmiddellijk de pan van de
  • hittebron af.
  • Laat de vlokken opzwellen.
  • Schenk de bouillon door een met een schone doek belegde zeef.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bouillon
Land van herkomst Japan