Deseleyer corbasi
spliterwtensoep
Ingrediënten
- 350 gram erwten één nacht geweekt
- 2 liter kippenbouillon
- ½ theelepel zout
- peper
- 2 eetlepels boter
- 1 ui
- 1 eetlepel fijngehakte wortel
- 2 eetlepels fijngehakte selderijblad
- 125 gram fijngehakte spinazie
- 1 eetlepel munt of 1/2 theelepel gedroogde munt
- 2 eetlepels peterselie
Instructies
- Giet de spliterwten af en doe ze met de bouillon, peper en zout in een grote pan.
- Breng het aan de kook, draai het vuur laag en laat 1 uur sudderen of tot de erwten gaar zijn.
- Verhit intussen de boter in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten.
- Doe daarna de wortel en de selderij erbij en fruit daarna nog eens 2 minuten.
- Doe dan de spinazie erbij en fruit nog 1 minuut.
- Doe de groenten in de soep en kook nog 30 minuten zachtjes door.
- Wrijf de soep door een zeef en pureer haar.
- Laat het weer koken en roer de munt en de peterselie erdoor.
- Serveer direct.