Dianxinpi
basisrecept dimsum deeglapjes
Ingrediënten
- 1 ei
- 75 gram bloem
- 1 eetlepel(s) aardappelmeel
- ½ eetlepel(s) olie
Instructies
- Ei loskloppen.
- Bloem in een kom doen en ⅓ deel van ei erdoor roeren en 2 eetlepels koud water.
- In 5 min. tot een soepel deeg kneden.
- Aanrecht of werkplank bestrooien met de helft van het aardappelmeel.
- Hierop nogmaals het deeg 5 min. kneden en tot een rol vormen en op een bord leggen.
- Afdekken met plastic folie en uur laten rusten. Intussen vulling maken.
- Deeg in 20 plakjes snijden.
- Aanrecht (werkplank) en deegroller weer bestrooien met rest van aardappelmeel.
- Deegplakjes uitrollen tot flinterdunne ronde lapjes.
- Vulling in het midden van lapjes scheppen en deeglapjes tussen duim en wijsvinger half dichtknijpen.
- Op nog zichtbare vulling garnering scheppen.
- Stoommand invetten met olie. 10 dimsums in mandje zetten en met de deksel op de stoompan in 15min. gaar stomen.
- Dimsums op een schaal zetten en direct opdienen.
- Rest van de dimsums op dezelfde manier gaar stomen.