Dobin Mushi soep
Japanse soep met vis en kip
Ingrediënten
- 4 garnalen (ontdooid)
- 150 gram kip
- 1 liter dashi (Japanse visbouillon, instant)*
- ½ theelepel zout
- 1 theelepel Japanse sojasaus
- 2 eetlepels sake
- 12 gingkonootjes
- 4 shii-take paddestoelen
- 1 doosje daikonkers (Japanse tuinkers)
Instructies
- Kook de garnalen in weinig kokend water in enkele minuten gaar.
- Snijd de kipfilet in stukjes van ± 3 cm.
- Breng de bouillon aan de kook, voeg het zout, de sojasaus en de sake toe, roer de garnalen, kip, gingkonootjes en shii-take erdoor en laat de soep ± 15 minuten koken.
- Bestrooi de soep met de daikonkers en serveer hem direct..
Notities / Tips / Wijnadvies
Volgens Japans gebruik worden eerst de vaste ingrediënten eruit gegeten en dan wordt de soep uit kommetjes gedronken.