Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 jonge eenden
- 300 g champignons
- 250 g boter
- 0,6 dl madera
- 60 g ui
- ½ dl bouillon
- 250 g eendelever
- ½ dl cognac
- ½ fles rode wijn
- 60 g wortelen
- 60 g ham
- bloem
Instructies
- Doe 50 g boter in een ovenvaste schaal en leg hier de eenden in.
- Braad de eenden 15 minuten in een oven van 200ºC.
- Ze mogen niet helemaal gaar worden.
- Snij het vlees van de eenden in lange repen en houd warm.
- Maak de champignons schoon en hak ze fijn.
- Smelt 50 g boter en stoof hierin de champignons gaar.
- Meng de madera met de bouillon en voeg deze toe.
- Kook het in tot het vocht bijna verdampt is.
- Hak het reestant van de eenden in stukken.
- Snij de wortelen, ui en ham in kleine blokjes.
- Bak deze in 50 g boter samen met de gehakte eenden bruin.
- Geef er wat bloem over en laat nog enkele minuten bakken.
- Flambeer dan met de cognac.
- Voeg de wijn toe en zout en peper.
- Laat deze saus 20 minuten koken.
- Zeef ze dan en bind ze met stukjes boter onder kloppen met een garde.
- Snij de eendelever in 4 plakken en bak deze zodat ze binnen rose blijven.
- Zet nu de repen enige minuten in de oven om ze gaar te laten worden.
- Geef er de champignonragoût over en wat saus.
- Serveer de plakken lever ernaast.
- Lekker met spaghetti.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dodine de canard au vin