Doro tsebhie
kip en eieren met chilisaus
Ingrediënten
- 25 gram boter
- 2 in ringen gesneden ui
- 1 pak pomodori of verse tomaten
- zout
- 3 teentjes knoflook
- 1 eetlepel berbere of chilipoeder
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel kerrie
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 kippenbouillon
- 1 kip of kippenpoten of 750 gr rundvlees
- 6 ei
Instructies
- Kook de kip in ruim kokend water gaar.
- Kook de eieren hard.
- Verhit de boter in een pan en fruit de uien met de kerrie.
- Voeg de pomodori, zout, de berbere, de zwarte peper, de ketjap manis en ± 2 dl kookvocht van de kip toe en los er het bouillontablet in op.
- Breng het aan de kook en laat 20 minuten doorkoken.
- Doe de kip en de eieren erbij.