Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Doro tsebhie
kip en eieren met chilisaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
25
gram
boter
▢
2
in ringen gesneden
ui
▢
1
pak
pomodori
of verse tomaten
▢
zout
▢
3
teentjes
knoflook
▢
1
eetlepel
berbere
of chilipoeder
▢
1
theelepel
peper
▢
1
theelepel
kerrie
▢
2
eetlepels
ketjap manis
▢
1
kippenbouillon
▢
1
kip
of kippenpoten of 750 gr rundvlees
▢
6
ei
Instructies
Kook de kip in ruim kokend water gaar.
Kook de eieren hard.
Verhit de boter in een pan en fruit de uien met de kerrie.
Voeg de pomodori, zout, de berbere, de zwarte peper, de ketjap manis en ± 2 dl kookvocht van de kip toe en los er het bouillontablet in op.
Breng het aan de kook en laat 20 minuten doorkoken.
Doe de kip en de eieren erbij.
Serveer met
enjera
en
hamlie
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Zuid Afrika