Doro tsebhie

kip en eieren met chilisaus
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 25 gram boter
  • 2 in ringen gesneden ui
  • 1 pak pomodori of verse tomaten
  • zout
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel berbere of chilipoeder
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel kerrie
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 kippenbouillon
  • 1 kip of kippenpoten of 750 gr rundvlees
  • 6 ei

Instructies

  • Kook de kip in ruim kokend water gaar.
  • Kook de eieren hard.
  • Verhit de boter in een pan en fruit de uien met de kerrie.
  • Voeg de pomodori, zout, de berbere, de zwarte peper, de ketjap manis en ± 2 dl kookvocht van de kip toe en los er het bouillontablet in op.
  • Breng het aan de kook en laat 20 minuten doorkoken.
  • Doe de kip en de eieren erbij.
  • Serveer met enjera en hamlie
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Afrika