Dosa's
Kruidige flensjes
Equipment
- blender of keukenmachine
Ingrediënten
- 175 gram basmatirijst
- 100 gram linzen
- 2 liter koud water
- 2 theelepel zout
- ½ theelepel kurkuma
- 3 dl melk
- 100 gram ghee om te bakken
Instructies
- Vermeng de rijst met de linzen en spoel ze grondig.
- Laat ze uitlekken, doe over in een grote kom en voeg het water toe.
- Laat 24 uur weken.
- Laat het mengsel weer uitlekken en maal het fijn in een blender of keukenmachine.
- Bestrooi met zout en kurkuma, giet de melk erbij en klop hiervan een beslag.
- Laat wat ghee smelten in een koekenpan met dikke bodem en giet er voldoende beslag in om de hele bodem te bedekken.
- Bak alleen één kant tot het midden stolt en laat op een verwarmd bord glijden.
- Herhaal met de rest en voeg zo nodig meer ghee toe.
- Serveer warm met een keuze aan chutneys. Of eet de dosa's met
- gehaktkoekjes/Shami kebab of Indiase roereieren/Ekoori.
- Noot: Deze flensjes worden meestal vers gebakken als ontbijt genoten. Ze
- gaan uit van de twee meest verkrijgbare ingredinten in India: rijst en linzen.
- Dosa's worden traditioneel gebakken op een verhitte vlakke steen, maar een
- ondiepe koekenpan is ook goed. Voor de liefhebber: klop voor het bakken
- 50-100 gr gehakte koriander of spinazie, of 1 theelepel karwijzaad of
- anijszaad door het beslag; zo verkrijgt men een nog gekruidere smaak.