Dosa's

Kruidige flensjes
Porties: 10 -15 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 175 gram basmatirijst
  • 100 gram linzen
  • 2 liter koud water
  • 2 theelepel zout
  • ½ theelepel kurkuma
  • 3 dl melk
  • 100 gram ghee om te bakken

Instructies

  • Vermeng de rijst met de linzen en spoel ze grondig.
  • Laat ze uitlekken, doe over in een grote kom en voeg het water toe.
  • Laat 24 uur weken.
  • Laat het mengsel weer uitlekken en maal het fijn in een blender of keukenmachine.
  • Bestrooi met zout en kurkuma, giet de melk erbij en klop hiervan een beslag.
  • Laat wat ghee smelten in een koekenpan met dikke bodem en giet er voldoende beslag in om de hele bodem te bedekken.
  • Bak alleen één kant tot het midden stolt en laat op een verwarmd bord glijden.
  • Herhaal met de rest en voeg zo nodig meer ghee toe.
  • Serveer warm met een keuze aan chutneys. Of eet de dosa's met
  • gehaktkoekjes/Shami kebab of Indiase roereieren/Ekoori.
  • Noot: Deze flensjes worden meestal vers gebakken als ontbijt genoten. Ze
  • gaan uit van de twee meest verkrijgbare ingredinten in India: rijst en linzen.
  • Dosa's worden traditioneel gebakken op een verhitte vlakke steen, maar een
  • ondiepe koekenpan is ook goed. Voor de liefhebber: klop voor het bakken
  • 50-100 gr gehakte koriander of spinazie, of 1 theelepel karwijzaad of
  • anijszaad door het beslag; zo verkrijgt men een nog gekruidere smaak.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch